• Coatingadvies op maat
  • DIY-kits antivirale coating
  • Kwalitatieve fietscoatings

Minder desinfecteren en toch meer veiligheid?

We zitten midden in golf twee en velen zijn intussen al Corona moe. Een derde van de bevolking wil er zich liefst van al niets meer van aantrekken. Nog een derde doet nog wel z'n best maar heeft het best wel moeilijk met volhouden. Ook als bedrijf kost het je handenvol geld om al die corona maatregelen op te volgen en je blijft maar producten aankopen en personeel inzetten.

Een coating plaatsen verhoogt het gebruiksgemak, je kan vlugger en met minder producten werken en bovendien verhoog je de veiligheid.

Simpel! 

 

New

Wij zijn sinds kort in het bezit van elektrostatische fogger. Een uniek toestel dat wij kunnen combineren met onze antivirale coating. Deze behandeling is uniek in België voor het behandelen van stoffen bekledingen, zetels en bureaustoelen. Theaters, bioscopen, congrescentra en concertzalen kunnen hierdoor meer bescherming bieden aan hun toeschouwers en bezoekers. Maar ook voor autobusssen en voertuigen is dit een veilige toepassing. Vele desinfectiemiddelen beschadigen materialen en oppervlakken. Onze coating is 100% veilig en duurzaam. Op absorberende oppervlakken zal deze coating 24/7 tot wel 6 maand lang micro-organismen afbreken. Bacteriën, microben, schimmels en virussen maken geen kans met deze behandeling.

Antibacteriële coating

Klik op het logo hieronder voor meer info over de ontwikkelaars. 

Antibacteriële - antivirale coating: LIQUID GUARD®

 

Deze antibacteriële / antivirale coating is waarschijnlijk het meest innovatieve product dat beschikbaar is bij Coated en daar zijn we trots op. Liquid Guard®, nog maar net op de markt, kreeg in 2019 al een Innovation Award in Berlijn.

Bij  Federaal Agentschap Biociden is het product officieel erkent als virus dodend. We waren reeds een tijdje in het bezit van resultaten van onafhankelijke labotesten ivm. Influenza A (griep) en TGEV (Corona). Deze coating biedt dus bescherming tegen zowel gevaarlijke bacteriën als tegen virussen.

Dagelijks komen we regelmatig in contact met allemaal verschillende oppervlakken, die al dan niet door anderen gebruikt worden. Ik denk maar aan het openbaar vervoer, een touchpad, het kassasysteem in de supermarkt, het bedieningspaneel van de lift, trapleuningen, sanitair, touchscreens die overal opduiken, ..., enz.

Wat is het nut van een antibacteriële/virale coating?

Een antibacteriële/virale coating heeft een groot voordeel ten opzichte van een reinigingsproduct, namelijk z'n duurzaamheid. Reinigingsproducten hebben een zeer beperkte duurzaamheid, van enkele uren tot maximaal enkele dagen. Liquid Guard® antibacteriële/virale coating bestaat uit twee componenten: een reinigende en voorbereidende laag en de eigenlijke coating laag. Deze semi-permanente coating zorgt ervoor dat de antibacteriële/virale coating een duurzaamheid heeft van wel 12 maand. Dat is op z'n minst revolutionair te noemen. Bovendien is deze antibacteriële/virale coating uiterst geschikt om toe te passen op verschillende oppervlakken. Glas, rubber, metalen, kunststoffen, hout zijn allemaal te behandelen. Daardoor is deze coating zeer geschikt voor onder andere sanitair, touchscreens, openbaar vervoer en vele andere toepassingen.

De antibacteriële/antivirale coating zorgt voor:

  • Een veilige antibacteriële/antivirale functionaliteit.
  • Voorkomt microbiële geuren.
  • Bestrijding van parasieten.
  • Berooft huisstofmijten van voedsel.
  • Voorkomt schimmelgroei op gladde en gestructureerde oppervlakken.
  • Vergemakkelijkt het reinigen en verwijderen van kalk, roet, vet, stof, ... , enz.
  • Bevordert comfort, welzijn en veiligheid.

 


Werking van de antibacteriële/antivirale coating

Het oppervlak wordt eerst gereinigd en gepolymeriseerd.
Vervolgens levert het gemodificeerde siliciumdioxide een veilige en permanente anti-microbiële en antivirale functie.
Er wordt een niet-migrerende anti-microbiële glaslaag aangebracht. 
Na een korte curing periode van 6u is de coating volledig werkzaam en dit voor 12 maanden. Het is dan 99,9% effectief tegen een groot aantal bacteriën, schimmels, algen en microben. Waaronder ook gevaarlijke varianten zoals E-coli en salmonella. 
Het product is te plaatsen op de meeste (waterbestendige) oppervlakken. Denk maar aan sanitair, touchscreens, liftpanelen, leuningen en vele andere plaatsen waar er veel contact mogelijk is. Ook de centrale printer in het kantoor of de koffiemachine kunnen een coatinglaag krijgen.

 

De anti-bacteriële/virale coating creëert een onzichtbare fysieke barrière.
De beschermde oppervlakken fungeren als een laag zwaarden om zich te weren tegen oa. microbiële groei.
Het positief geladen atoom van stikstof trekt negatief geladen celmembranen aan en prikt alle microben.
Deze 'fysieke moord' beëindigt de levensduur van de microbe of bacterie. Daardoor is de groei of de verspreiding van bacteriën niet mogelijk op behandelde oppervlakken. 

Onze anti-bacteriële/virale coating zorgt voor meer hygiëne en well-being en kan bijdragen aan een gezonder bedrijf.
En een gezonder bedrijf betekent ook een besparing op de jaarlijkse kosten van ziekteverzuim. Wil je meer weten wat dit voor je bedrijf kan betekenen,  klik dan op de link hieronder en ontdek welke jaarlijkse kosten je bedrijf maakt voor ziekteverzuim en hoe je dit kan verminderen.


Antibacteriële coating data tag

Bij uw volgende bezoek aan de supermarkt, winkel of  restaurant gaat u vast en zeker op zoek naar de datatag van Coated. Deze geeft aan tot wanneer de antibacteriële coating werkzaam is. Niet gevonden? Dan best even naar de zaakvoerder stappen en hem doorverwijzen naar Coated. Wij helpen hen graag verder naar een klantvriendelijke bacterievrije omgeving. 


Zij kozen al voor de beste bescherming voor hun klanten én personeel: