Antibacteriële coating

Antibacteriële coating: LIQUID GUARD®

 

Deze antibacteriële coating is waarschijnlijk het meest innovatieve product dat beschikbaar is bij Coated en daar zijn we trots op. Liquid Guard®, nog maar net op de markt, kreeg in 2019 al een Innovation Award in Berlijn.

COVID-19?

We zijn reeds in het bezit van positieve testresultaten van de LIQUID GUARD® werking tegen virussen. Zo werden in het verleden reeds Influenza A (griep) en TGEV (SARS 2003) getest. Belangrijk om weten: het TGEV is een type Corona virus, net zoals Covid-19. Liquid Guard® staat in de rij om te worden getest in één van Europa's toonaangevende testlaboratoria tegen Covid-19. Dergelijke laboratoria worden momenteel overspoeld met werk. We hebben er alle vertrouwen in dat Liquid Guard® effectief zal blijken te zijn en daarin werden we reeds gesteund door toonaangevende onafhankelijke specialisten

Dagelijks komen we regelmatig in contact met allemaal verschillende oppervlakken, die al dan niet door anderen gebruikt worden. Ik denk maar aan het openbaar vervoer, een touchpad, het kassasysteem in de supermarkt, het bedieningspaneel van de lift, trapleuningen, sanitair, touchscreens die overal opduiken, ..., enz.

Wat is het nut van een antibacteriële coating?

Een antibacteriële coating heeft een groot voordeel ten opzichte van een reinigingsproduct, namelijk z'n duurzaamheid. Reinigingsproducten hebben een zeer beperkte duurzaamheid, van enkele uren tot maximaal enkele dagen. Liquid Guard® antibacteriële coating bestaat uit twee componenten: een reinigende en voorbereidende laag en de eigenlijke coating laag. Deze semi-permanente coating zorgt ervoor dat de antibacteriële coating een duurzaamheid heeft van wel 12 maand. Dat is op z'n minst revolutionair te noemen. Bovendien is deze antibacteriële coating uiterst geschikt om toe te passen op verschillende oppervlakken. Glas, rubber, metalen, kunststoffen, hout zijn allemaal te behandelen. Daardoor is deze antibacteriële coating zeer geschikt voor onder andere sanitair, touchscreens, openbaar vervoer en vele andere toepassingen.

De antibacteriële coating zorgt voor:

  • Een veilige antibacteriële functionaliteit.
  • Voorkomt microbiële geuren.
  • Bestrijding van parasieten.
  • Berooft huisstofmijten van voedsel.
  • Voorkomt schimmelgroei op gladde en gestructureerde oppervlakken.
  • Vergemakkelijkt het reinigen en verwijderen van kalk, roet, vet, stof, ... , enz.
  • Bevordert comfort, welzijn en veiligheid.

 


Werking van de antibacteriële coating

Het oppervlak wordt eerst gereinigd en gepolymeriseerd.
Vervolgens levert het gemodificeerde siliciumdioxide een veilige en permanente anti-microbiële functie.
Er wordt een niet-migrerende anti-microbiële glaslaag aangebracht. 
Na een korte curing periode van 6u is de coating volledig werkzaam en dit voor 12 maanden. Het is dan 99,9% effectief tegen een groot aantal bacteriën, schimmels, algen en microben. Waaronder ook gevaarlijke varianten zoals E-coli en salmonella. 
Het product is te plaatsen op de meeste (waterbestendige) oppervlakken. Denk maar aan sanitair, touchscreens, liftpanelen, leunigen en vele andere plaatsen waar er veel contact mogelijk is. Ook de centrale printer in het kantoor of de koffiemachine kunnen een coatinglaag krijgen.

 

De anti-bacteriële coating creëert een onzichtbare fysieke barrière om microben te vernietigen.
De beschermde oppervlakken fungeren als een laag zwaarden om zich te weren tegen microbiële groei.
Het positief geladen atoom van stikstof trekt negatief geladen celmembranen aan en prikt alle microben.
Deze 'fysieke moord' beëindigt de levensduur van de microbe of bacterie. Daardoor is de groei of de verspreiding van bacteriën niet mogelijk op behandelde oppervlakken. 

Onze antibacteriële coating zorgt voor meer hygiëne en well-being en kan bijdragen aan een gezonder bedrijf.
En een gezonder bedrijf betekent ook een besparing op de jaarlijkse kosten van ziekteverzuim. Wil je meer weten wat dit voor je bedrijf kan betekenen,  klik dan op de link hieronder en ontdek welke jaarlijkse kosten je bedrijf maakt voor ziekteverzuim en hoe je dit kan verminderen.


Antibacteriële coating data tag

Bij uw volgende bezoek aan de supermarkt, winkel of  restaurant gaat u vast en zeker op zoek naar de datatag van Coated. Deze geeft aan tot wanneer de antibacteriële coating werkzaam is. Niet gevonden? Dan best even naar de zaakvoerder stappen en hem doorverwijzen naar Coated. Wij helpen hen graag verder naar een klantvriendelijke bacterievrije omgeving. 


Zij kozen al voor de beste bescherming voor hun klanten én personeel: