• Coatingadvies op maat
  • DIY-kits antivirale coating
  • Kwalitatieve fietscoatings

Antibacteriële coating

 

Coated Guard, de antibacteriële coating van COATED is een revolutionair product. Het zorgt ervoor dat oppervlakken een betere bescherming krijgen tegen bacteriën en microben. En die zitten echt wel overal. 
Denkt u maar eens even na hoe veel u dagelijks in contact komt met gemeenschappelijk gebruikte oppervlakken. Touchscreens, kassasystemen, trapleuningen, liftpanelen, toetsenborden, bureaus, tafels, toiletten, deurklinken, ... enz. 

Bescherming

Een antibacteriële coating wordt ook wel een hygiëne coating genoemd. Deze coating is sterk in opkomst en wordt meestal aangebracht op oppervlakken en omgevingen die gemeenschappelijk gebruikt worden. Een hygiënische werkplek met een schone toetsenborden, een schoon beeldscherm, computerkast en telefoon is als vanzelfsprekend erg prettig voor een werknemer of bezoeker.

Een hygiënische werkplek vraagt om aandacht. Dat is zeker zo als meerdere werknemers gebruik maken van deze werkplek. We laten deze werkplekken wel heel regelmatig kuisen, maar eigenlijk verplaatsen we gewoon bacteriën. Want heel dikwijls worden verschillende oppervlakken met eenzelfde doek afgenomen.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één op de acht toetsenborden een gevaar vormt voor de gezondheid. Op 16% van de telefoons wordt zelfs de E-coli bacterie gevonden. Dat is één van de veroorzakers van ernstige voedselvergiftiging. Als er wordt schoongemaakt dan worden ziekteverwekkers alleen verplaatst. Meestal wordt met één schoonmaakdoekje alle apparaten afgenomen. Het gevolg: bacteriën die zich op het ene apparaat bevinden, worden verspreid naar andere apparaten. Het reinigen van uw computer, muis, laptop, tablet, telefoon en toebehoren is dan ook noodzakelijk.

Met onze antibacteriële coating kunnen min 95% van de aanwezige bacteriën en microben gedood worden. Onze coating sterliseert dus niet, het dood actief micro-organismen. Daarom ook dat onze coatings een langer levensduur hebben van zo'n 12 maanden.

Applicatie

Onze antibacteriële coatings worden aangebracht in twee stappen. De eerste stap is een reiniger en primer, de tweede stap van het proces is het plaatsen van de coating zelf, dit kan manueel gebeuren of met airbrush. Na het uithardingsproces van zo'n 6u is de coating klaar voor gebruik.
Eens de coating geplaatst zal deze zorgen voor een veel makkelijker te reinigen oppervlak, maar ook iets krasbestendiger zijn omdat de coating harder is dan de meeste oppervlakken waar men het op toepast.

 

Antibacteriële coatingoppervlakten moeten regelmatig met warm water en een neutraal schoonmaakmiddel worden gereinigd.  Na het reinigen wordt het oppervlak nagespoeld met koud en schoon water om de werking in stand te houden en het attractieve uiterlijk te behouden. Het gebruik van agressieve en schurende reinigingsmiddelen en oplosmiddelen wordt afgeraden om aantasting van het oppervlak te voorkomen.