• Coatingadvies op maat
  • DIY-kits antivirale coating
  • Kwalitatieve fietscoatings

Antibacteriële coating

Gepubliceerd op 24 april 2019 om 13:17

Antibacteriele coatings

Onze handen komen dagdagelijks in contact met honderden oppervlakken. Denk dan eens van het moment dat u het huis verlaat, hoeveel van deze oppervlakken ook door anderen gebruikt worden. Het lijstje is eindeloos. De zelfscankassa in de supermarkt, de bankautomaat, het liftpaneel, de lunchtafels, de toiletruimten, een handvat op de bus, de waterkoker op het werk, ... en ga zomaar door.
Op al deze oppervlakken krioelen bacteriën en daar staan we soms helemaal niet bij stil. Een toetsenbord heeft 70% meer bacteriën dan een toiletbril, 75% van de kranen op het werk (keuken/toilet) worden als één van de overdrachtsplaatsen van ziekten beschouwd. Zo kunnen griep - en verkoudheidsvirussen op harde oppervlakken tot 18u lang overleven en neemt hun oppervlakte met zo'n 31% toe op een dag.
Op de plaats waar meestal je handen zitten op het bureau, zijn tot wel 10.000 bacteriën aanwezig. Alles met knoppen op je werkplek, (de koffieautomaat, de kopieerapparaat, toetsenborden, deurknoppen, ... enz) is een ware haard van bacteriën.

Natuurlijk is het menselijk lichaam al wel tegen het één en ander bestand. Gelukkig maar. Ook een goede hygiëne is van groot belang, alsook het regelmatig reinigen van je werkplek en de omgeving. Toch is er steeds besmettingsgevaar aanwezig, het zijn deze plaatsen die ervoor zorgen dat binnen een bedrijf al snel enkele overdrachten plaatsvinden, met de gekende gevolgen. Dat mensen elkaar een hand geven op de werkvloer is niet uit te sluiten, hier helpt alleen persoonlijke hygiëne. Maar voor al die oppervlakken is er nu wel een goede oplossing. Een antibacteriële coating. Deze coating zorgt voor een dun laagje actief bacterie en microbe dodend materiaal op het oppervlak. Het zorgt ervoor dat geen leven mogelijk is, voorkomt schimmelgroei en geuren en bevordert comfort, welzijn en veiligheid. Eens aangebracht heeft deze coating een werking van om en bij de 12 maanden, afhankelijk van het onderhoud en het (intensief) gebruik van het oppervlak. Bovendien is de coating harder dan de meeste oppervlakken en dus ook iets krasbestendiger. Deze vloeibare glaslaag op basis van gemodificeerde siliciumdioxide is bovendien ook nog makkelijker te reinigen en onderhouden, je kan dus nog besparen op dure reinigingsproducten. De toepassingen zijn eindeloos, zolang het gaat om niet absorberende oppervlakken. Deze coating wordt geplaatst in twee stappen, na een uithardingsproces van 6u is de coating klaar voor de meest innovatieve bescherming tegen overdracht van bacteriën en microben.

Het plaatsen van deze antibacteriële coatings kan het hele jaar door, maar velen wachten ermee tot de herfst en de daarmee gepaard gaande kwaaltjes opduiken. Dan is het natuurlijk al te laat. Preventief werken is hier meer dan ooit de boodschap. Antibacteriële coatings zijn nu betaalbaar geworden om te plaatsen, ook voor kleinere bedrijven. Deze kostprijs weegt niet op tegen de prijs van zieke personeelsleden. Is het systeem waterdicht? Neen, ziekten of infecties kunnen nog steeds ergens anders opgelopen worden buiten het bedrijf (bijvoorbeeld de sportclub), maar eens binnen wordt de verspreiding ervan effectief tegen gehouden. Zelfs wanneer er 4 keer per dag met desinfecterende schoonmaakmiddelen gepoetst wordt is het effect vele malen lager dan met een antibacteriële coating. 

Antibacteriële coatings zijn dus een preventief middel met een semi-permanente duurzaamheid. Wil je nog meer weten over dit product? Dan neem je best eens contact op met COATED - The Coating Company. Wij bekijken samen met u hoe we u het best kunnen verder helpen. 

 


«   »