• Coatingadvies op maat
  • DIY-kits antivirale coating
  • Kwalitatieve fietscoatings

Touchscreens

Gepubliceerd op 7 mei 2019 om 20:06

Touchscreens

 

Touchscreens, we komen ze dagelijks tegen: het scherm van je smartphone, snel langs de zelfkassa in de supermarkt, een tablet op het werk, een bonnetje nemen in het stadhuis of even langs de bankautomaat. 
Deze touchscreens zijn een ware broeihaard voor bacteriën en microben. Vergis u niet, er zitten tot 8 keer meer bacteriën op een touchscreen dan op een WC-bril. 

Bij het reinigen van deze schermen worden de bacteriën meestal gewoon verplaatst, omdat met steeds met dezelfde doek verder werkt of niet vaak genoeg uitspoelt. Op één op zes schermen worden zelfs  E-coli bacteriën gevonden die zelfs tot voedselvergiftiging kunnen leiden.

Een innovatieve coating kan voor dit probleem een gepaste oplossing zijn. Het zorgt voor een betere en meer hygiënische werkomgeving of beschermd je klanten beter. Er zijn heel wat coatings op de markt en er zijn ook heel wat verschillen daarin. De meeste coatings hebben slechts een beperkte levensduur van een paar maanden en richten zich vooral op het inperken van de groeimogelijkheden van bacteriën of desinfectie.

Guard


De Guard coating van Coated heeft een heel ander werkingsprincipe, deze coating heeft een actief bacterie dodende werking met een levensduur tot wel 12 maanden. Je kan het best vergelijken met een spijkerbed, waar de bacteriën worden op aangetrokken. De bacterie wordt dus gedood. Bovendien zorgt de antibacteriële coating van Coated ook nog voor andere positieve neveneffecten. Zo voorkomt de coating microbiële geuren, voorkomt schimmelgroei, bestrijding van parasieten en berooft huisstofmijt van voedsel. Op de werkvloer kan een coating de verspreiding van ziektekiemen onder collega's drastisch terugschroeven en zorgen voor mer welzijn op het werk. U doet er natuurlijk ook klanten een plezier mee.

Plaatsing

Het plaatsen van deze coating gebeurt in twee stappen. Een eerste complete reiniging van het scherm waarbij onmiddellijk ook een primer wordt aangebracht. Daarna komt de eigenlijke coatinglaag. Deze laag zal na het aanbrengen een uithardingstijd van 6u nodig hebben vooraleer het toestel weer in gebruik wordt genomen. 
Bij normaal gebruik is de levensduur zo'n 12 maanden, bij erg intensief gebruik kan dit ergens tussen de 8 en 10 maanden schommelen.

Toepasingen

Deze antibacteriële coating kent trouwens nog heel wat meer toepassingen. Zo is de coating ook geschikt voor plaatsing op liftpanelen, leuningen, toetsenborden, werkbladen en nog veel meer. De toepassingen zijn zeer uitgebreid, laat u daarom goed adviseren. De antibacteriële coating van Coated is een unieke coating met een lange levensduur, een actieve werking en zorgt bovendien voor een makkelijk te reinigen oppervlak. Deze coating won dus niet voor niets een prestigieuze innovatie award in 2019.

Duur? Een touchscreen kassasysteem beschermen kan al voor een paar euro per maand. Een zieke werknemer is heel wat duurder voor een bedrijf.

Coatings zijn unieke producten met zeer bijzondere eigenschappen, ontdek ze op www.coated.be

 

Coated - The Coating Company


«   »