• Coatingadvies op maat
  • DIY-kits antivirale coating
  • Kwalitatieve fietscoatings

Hoe schoon is onze telefoon?

Gepubliceerd op 13 juli 2019 om 17:59

Je zou het in de eerste plaats niet denken, maar zo'n smartphone heeft 10-tallen keren meer bacteriën dan een toiletbril! Hoe dat kan? Dat leg ik jullie graag even uit. 

Een smartphone is de ganse dag dichtbij, we gebruiken het dagelijks voor heel wat minuten of uren. Je weet van jezelf dat je een net persoon bent, elke dag onder de douche staat en wel bezig bent met persoonlijke hygiëne. Hoe komen dan al die bacteriën op dat toestel?

Wel, de ganse dag raken we oppervlakten aan, het ene al wat properder dan het andere. En intussen zijn we de ganse dag ook met die smartphone in de weer. Die geeft dan ook nog eens aangename warmte af, wat de groei van bacteriën alleen maar zal stimuleren. 

Bovendien zal je elke keer wanneer je dat toestel ergens neerlegt ook nog mogelijkheden bieden tot overdracht. Op de tafel tijdens de lunch, even naast je op het openbaar vervoer of even op de balie leggen in het postkantoor. Overal zitten bacteriën en die verplaatsen zich maar al te graag. Dus komen ze ook op je smartphone terecht. Af en toe die vette vingerafdrukken afvegen is helaas niet afdoende om deze organismen te verwijderen. Je zou natuurlijk wel een desinfecterend reinigingsproduct kunnen gebruiken, maar ook dat is slechts een tijdelijke oplossing. 

Je telefoon op zich is natuurlijk ook een overdrachtsplaats. Wanneer ´s avonds de kinderen even een spelletje willen spelen op het toestel of iets willen opzoeken op het internet. Of hoe vaak laat je het toestel even in de handen van een ander, om even iets te laten zien. Van de meeste microben hoef je helemaal niet bang te zijn, maar toch zijn er een paar die lelijk kunnen huishouden. Bovendien is niet iedere persoon is even resistent of zijn ze wel of minder gevoelig aan bepaalde bacteriën.Dus toch iets om over na te denken. En daar hou je best rekening mee met het almaar toenemende aantal touchscreens in ons dagelijkse leven.

 

Antibacteriële coating

Kan je daar iets tegen doen? Het antwoord is ja! Door het plaatsen van een antibacteriële coating op je telefoon ga je er voor zorgen dat er geen leven mogelijk is op je telefoon. De antibacteriële coating zorgt er namelijk voor dat bacteriën en microben fysiek gedood worden op het behandelde oppervlak en dit tot wel twaalf maanden lang. 

Een goed aangebrachte antibacteriële coating op je smartphone zal er voor zorgen dat de toiletbril weer de meeste bacteriën heeft. Maar ook daar kunnen we een coating op plaatsen...

 

Coated is exclusief verdeler voor België van de meest innovatieve antibacteriële coating op de huidige markt. We plaatsen deze antibacteriële coatings op verschillende oppervlakken, van touchscreens tot leuningen, van liftpanelen tot sanitaire installaties. Omdat voorkomen steeds beter is...


#sharingiscaring

 


«   »