• Coatingadvies op maat
  • DIY-kits antivirale coating
  • Kwalitatieve fietscoatings

Audit

Gepubliceerd op 17 oktober 2019 om 13:21

Kosten ziekteverzuim

De jaarlijkse kosten voor afwezigheid door ziekte kosten een bedrijf handenvol geld. Een bedrijf met 100 werknemers die gemiddeld 5 dagen per jaar ziek zijn, met een gemiddeld brutoloon per werknemer van €2250, kost een bedrijf meer dan €360.000! En dit jaarlijks. Deze kosten omvatten directe kosten (loon) en indirecte kosten (productieverlies, interim, overuren, ...). 

Elke HR in elk bedrijf zoekt oplossingen voor deze hoge kosten. Ze denken daaraan dikwijls aan het verbeteren van de bedrijfssfeer en incentives om het personeel toch maar zo 'happy' mogelijk te houden. Maar er zijn altijd werknemers die graag wat extra verlof willen, daar kan je niet veel tegen doen. Maar wat met zieken? 
Daar merken we twee verschillen: de mensen die ziek zijn en een doktersbriefje halen om te rusten en zo snel mogelijk aan de slag te gaan en de zieken die blijven doorwerken. In geval van griep en verkoudheden is er bij allebei een besmettingsgevaar van één dag voor de symptomen zich uiten tot een vijf tal dagen erna. Het spreekt dus voor zich dat zieken, zieken 'bijmaken'. Waarbij de 'Die Hard's' die rustig blijven doorwerken, nog het meest voor risico zorgen. 

Audit

Hoe kan je nu die hoge bedragen reduceren? Het begint allemaal bij onze audit. Wij komen langs op het bedrijf en doen een grondige scan van de ruimten, het personeel en hun gewoonten. U ontvangt enkele dagen nadien een duidelijk rapport waar we de risicozones blootleggen en het bijhorende plan van aanpak. Na goedkeuring plaatsen wij op deze overdrachtsplaatsen onze antibacteriële coating, deze zal er voor zorgen dat bacteriën en microben geen kans meer krijgen, want voor maar liefst 12 maanden zal deze innovatieve coating alle bacteriën en microben fysiek doden. 

Dat zorgt dus niet alleen voor meer well-being op de werkvloer, het zal er mee toe bijdragen om het aantal ziektedagen terug te schroeven. Zelfs een reductie van het gemiddelde met een halve dag heeft een grote financiële impact. U spaart als bedrijf al snel een paar €10.000 uit. 

Voor wie?

Onze coatings hebben natuurlijk ook een prijskaartje, daarom is deze audit en de plaatsing van deze coatings uitermate geschikt voor bedrijven vanaf 50 medewerkers. Hoe hoger het aantal werknemers en het gemiddelde brutoloon, des te hoger dat deze ziektekosten uitvallen, dat zijn dan al snel enkele miljoenen euro per jaar. En zonder dit aan te pakken is dit een wederkerend jaarlijks verlies. 
Daarom dus het belang van het proberen reduceren van deze kosten, want dat zal steeds een verhoging tot de winst van het bedrijf leiden. 

 

Een audit aanvragen kan via deze link, u krijgt bovendien 30% korting op de audit tot het eind van 2019. Dat is alvast uw eerste besparing! 
Gebruik de kortingscode BTCC30


«