• Coatingadvies op maat
  • DIY-kits antivirale coating
  • Kwalitatieve fietscoatings

Audit

De jaarlijkse kosten voor afwezigheid door ziekte kosten een bedrijf handenvol geld. Een bedrijf met 100 werknemers die gemiddeld 5 dagen per jaar ziek zijn, met een gemiddeld brutoloon per werknemer van €2250, kost een bedrijf meer dan €360.000! En dit jaarlijks. Deze kosten omvatten directe kosten (loon) en indirecte kosten (productieverlies, interim, overuren, ...). Elke HR in elk bedrijf zoekt oplossingen voor deze hoge kosten. Ze denken daaraan dikwijls aan het verbeteren van de bedrijfssfeer en incentives om het personeel toch maar zo 'happy' mogelijk te houden. Maar er zijn altijd werknemers die graag wat extra verlof willen, daar kan je niet veel tegen doen. Maar wat met zieken? Daar merken we twee verschillen: de mensen die ziek zijn en een doktersbriefje halen om te rusten en zo snel mogelijk aan de slag te gaan en de zieken die blijven doorwerken. In geval van griep en verkoudheden is er bij allebei een besmettingsgevaar van één dag voor de symptomen zich uiten tot een vijf tal dagen erna. Het spreekt dus voor zich dat zieken, zieken 'bijmaken'. Waarbij de 'Die Hard's' die rustig blijven doorwerken, nog het meest voor risico zorgen. 

Lees meer »

Hoe schoon is onze telefoon?

Je zou het in de eerste plaats niet denken, maar zo'n smartphone heeft 10-tallen keren meer bacteriën dan een toiletbril! Hoe dat kan? Dat leg ik jullie graag even uit. Een smartphone is de ganse dag dichtbij, we gebruiken het dagelijks voor heel wat minuten of uren. Je weet van jezelf dat je een net persoon bent, elke dag onder de douche staat en wel bezig bent met persoonlijke hygiëne. Hoe komen dan al die bacteriën op dat toestel?Wel, de ganse dag raken we oppervlakten aan, het ene al wat properder dan het andere. En intussen zijn we de ganse dag ook met die smartphone in de weer. Die geeft dan ook nog eens aangename warmte af, wat de groei van bacteriën alleen maar zal stimuleren. 

Lees meer »

Touchscreen mania

In 2022 zullen er nog 3x meer touchscreens zijn in ons dagelijkse leven t.o.v. vandaag. Of je nu wil of niet, je zal ze moeten gebruiken. Denk maar eens aan het toenemende aantal zelfscankassa's in supermarkten en grootwarenhuizen. Of het bestellen van je favoriete fastfood burger. Maar ook een ticket nemen in het stadhuis of iets fotokopiëren kan niet meer zonder een touchscreen. Een kop koffie nemen in het bedrijf of de betaalautomaten gebruiken aan tankstations, ze bevatten tegenwoordig allemaal een touchscreen. Helaas is zo'n touchscreen een verzamelplaats voor bacteriën en microben, sommigen daarvan zelfs gevaarlijk. Geen gebruik meer maken van toestellen die een touchscreen bevatten zal ons niet verder helpen en het zal ons dagelijks leven steeds meer gaan beperken. Naast elke touchscreen een schoonmaker zetten die na elk gebruik even alles zal reinigen is al evenmin een oplossing. Wat dan wel?

Lees meer »

Antibacteriële coating

Onze handen komen dagdagelijks in contact met honderden oppervlakken. Denk dan eens van het moment dat u het huis verlaat, hoeveel van deze oppervlakken ook door anderen gebruikt worden. Het lijstje is eindeloos. De zelfscankassa in de supermarkt, de bankautomaat, het liftpaneel, de lunchtafels, de toiletruimten, een handvat op de bus, de waterkoker op het werk, ... en ga zomaar door.Op al deze oppervlakken krioelen bacteriën en daar staan we soms helemaal niet bij stil. Een toetsenbord heeft 70% meer bacteriën dan een toiletbril, 75% van de kranen op het werk (keuken/toilet) worden als één van de overdrachtsplaatsen van ziekten beschouwd. Zo kunnen griep - en verkoudheidsvirussen op harde oppervlakken tot 18u lang overleven en neemt hun oppervlakte met zo'n 31% toe op een dag.Op de plaats waar meestal je handen zitten op het bureau, zijn tot wel 10.000 bacteriën aanwezig. Alles met knoppen op je werkplek, (de koffieautomaat, de kopieerapparaat, toetsenborden, deurknoppen, ... enz) is een ware haard van bacteriën.

Lees meer »

Yes, we're open!

Na maanden voorbereiding is het eindelijk zover. Coated gaat van start, een bedrijf dat zich specialiseerd in het plaatsen van coatings voor verschillende toepassingen en oppervlakken. Coatings kunnen het leven een pak makkelijker maken maar vonden hun weg nog niet naar het grote publiek. Daar zal Coated verandering in brengen. We gaan steeds op zoek naar de meest innovatieve coatings op de markt om een zo volledig mogelijk gamma aan producten te kunnen aanleveren. Onze antibacteriële coating is daar een perfect voorbeeld van. Innovatie troef en een product dat gezondheid en well-being naar een ander niveau brengt, zowel thuis als op het werk. Dit product leent zich uitstekend uit voor de zorgsector en openbare plaatsen. Maar ook pretparken of kantoorliften zijn een ideale drager voordit product.Zo, onze eerste blog is ook een feit, ik zal hier in de toekomst meer info verschaffen over coatings en de toepassingen ervan. Tot Coated!

Lees meer »