• Coatingadvies op maat
 • DIY-kits antivirale coating
 • Kwalitatieve fietscoatings

Coated

Coated

Coated is een bedrijf gespecialiseerd in het plaatsen van coatings op verschillende oppervlakken en met verschillende functies. Coated is gelegen in Mechelen en is actief in heel België. 

 

Er zijn heel wat verschillende coatings op de markt. Coated is steeds op zoek naar de meest innovatieve coatings op de markt. Wij doen steeds markt onderzoek en blijven regelmatig testen uitvoeren op verschillende materialen. 

 

Coated plaatst onder andere fietscoatings. Dit is de nieuwste trend in fietsland en komt overgewaaid uit Nederland.

Coatings voor fietsen

 

Wij bieden een aantal coatings aan voor fietsen afhankelijk van uw gebruik of wensen.

Laat u niets wijsmaken, 'de supercoating' die én mega duurzaam én ultra waterafstotend (hydrophobic) is, is helaas nog niet uitgevonden. Laat u daarom goed adviseren om de juiste coating te nemen.

Coatings kunnen geplaatst worden op:
- Mountainbikes (MTB)
- Racefietsen
- Tourfietsen
- E-bike 
- Gewone fietsen
- Leasing fietsen

Eigenschappen

Wat zijn de eigenschappen en voordelen van een goede coating:
- Vuil- en waterafstotend
- Verhoogde krasbestendigheid
- Lakken krijgen een mooie glans - matte lakken een prachtige satijn look. 
- Minder gebruik van detergenten (eco) bij het reinigen
- Tijdbesparend
- Herverkoopwaarde

Levensduur

De levensduur van een coating is van vele factoren afhankelijk, zo is er het gebruik (u rijdt elke dag of slechts een 10-tal keer per jaar) en het juiste onderhoud kunnen de levensduur van uw coating positief beïnvloeden. 

Onze coatings voor fietsen worden steeds aangebracht op nieuwe fietsen. Na een voorbehandeling worden de fietsen gecoat met een airbrush toestel, daarna worden de coatings met IR-lampen verwarmd (curing). Dit zal de duurzaamheid, gladheid en eigenschappen van de coating optimaliseren.
Bijna alle onderdelen van de fiets krijgen een coating laagje, uitzonderingen zijn natuurlijk stuur, zadel, banden, bepaalde kunststoffen en het versnellingsapparaat. Volg steeds het bijgeleverde advies om lang van deze coatings te genieten. Uw fiets zal u dankbaar zijn.

Gebruikte fiets? Enkel volledig vetvrije en gedemonteerde kaders kunnen bij ons ook van een coating voorzien worden. 

Topkwaliteit

Waar maken wij het verschil? 
De kwaliteit van onze coatings: in een goede coating zit veel siliciumdioxide (ceramisch element). Dat zorgt ervoor dat ze niet snel even aan te brengen zijn. Wij houden rekening met vochtigheidsgraad en temperatuur bij het aanbrengen om een perfect resultaat te garanderen. Bij de curing (of lakdrogen) houden we constant met een laser de juiste temperatuur bij. Enkel zo lever je topproducten af.

 

Antibacteriële coating

 

Dit is waarschijnlijk het meest innovatieve product dat beschikbaar is bij Coated en daar zijn we trots op. 

 

Dagelijks komen we regelmatig in contact met allemaal verschillende oppervlakken, die al dan niet door anderen ook gebruikt worden. Ik denk maar aan het openbaar vervoer, een touchpad kassasysteem in de supermarkt, het bedieningspaneel van de lift, touchscreens die overal opduiken, ..., enz.

 

Wat is het nut van een antibacteriële coating? Deze coating bestaat uit twee componenten, een reinigende en voorbereidende laag en de eigenlijke laag 'vloeibaar' glas. Deze semi-permanente coating  heeft een duurzaamheid van 1 jaar. 

 

Een anti-bacteriële coating zorgt voor:

 • Een veilige antibacteriële functionaliteit.
 • Voorkomt microbiële geuren.
 • Bestrijding van parasieten.
 • Berooft huisstofmijten van voedsel.
 • Voorkomt schimmelgroei op gladde en gestructureerde oppervlakken.
 • Vergemakkelijkt het reinigen en verwijderen van kalk, roet, vet, stof enz.
 • Bevordert comfort, welzijn en veiligheid.

Werking

Het oppervlak wordt eerst gereinigd en gepolymeriseerd.
Vervolgens levert het gemodificeerde siliciumdioxide een veilige en permanente anti-microbiële functie.
Er wordt een niet-migrerende antimicrobiële glaslaag gemaakt. 
Het product is geschikt voor alle waterbestendige oppervlakken .

 

De anti-bacteriële coating creëert een onzichtbare fysieke barrière om microben te vernietigen.
De beschermde oppervlakken fungeren als een laag zwaarden om zich te weren tegen microbiële groei.
Het positief geladen atoom van stikstof trekt negatief geladen celmembranen aan en prikt alle microben.
Deze 'fysieke moord' beëindigt de levensduur van de microbe.

Onze antibacteriële coating is zorgt voor meer hygiëne en well-being en kan bijdragen aan een gezonder bedrijf.

 

Coating voor inox en metalen (RVS)

 

Er zijn heel wat oppervlakken in onze omgeving uitgevoerd in inox of roestvrij staal of metalen.
Liftpanelen, leuningen, deurknoppen, balustrades, ..., enz.

Groot nadeel aan deze metalen oppervlakken is dat deze zeer gevoelig zijn aan vingerafdrukken en nog moeilijker om deze weer te verwijderen.
Dat kost heel wat aan werkuren en detergenten om dit schoon te maken. 

Maar het kan veel makkelijker en milieuvriendelijker.

Een coating ECO friendly?

Een coating voor inox of metalen (RVS) zorgt voor een dunne film die het metaal niet alleen beschermd, maar er ook voor kan zorgen dat vingerafdrukken geen rechtstreeks contact meer kunnen maken met het metaal. Dat zorgt er dan ook voor dat deze oppervlakken nu veel makkelijker te reinigen worden, met een efficiënter gebruik van tijd en minder reinigingsproducten.

 

Coating voor inox of metalen zorgt voor:

 • Een hogere krasgevoeligheid
 • Een gladder en makkelijker te reinigen oppervlak
 • Een vermindering van vingerafdrukken
 • Minder gebruik van detergenten (ECO)

 

Hout

 

Het coaten van hout bestaat natuurlijk al lang. Er zijn meer dan voldoende alternatieven op de markt, zoals beits, vernis en oliën. Waarom zou je dan toch opteren voor een coating? Wel de meeste hout coatings zijn zo goed als onzichtbaar, eens aangebracht bieden ze een goede weerbaarheid aan vloeistoffen en vuil. Belangrijk is wel dat hout enkel een coating kan krijgen wanneer het volledig onbehandeld is.

 
Glas

 

Ook voor glas bestaan er coatings, deze bieden vooral gebruiksgemak aan bij het reinigen. De coating zal er voor zorgen dat er veel minder aanslag mogelijk is van zeep- en kalkresten en is daarom zeer geschikt voor badkamers van hotels. Hiermee kan er veel tijd gewonnen worden in het reinigingsproces en ook het gebruik van detergenten zal sterk dalen. Na 24u op kamertemperatuur zijn de meeste coatings volledig uitgehard en klaar voor gebruik.

 

Steen

 

Er zijn verschillende coatings beschikbaar afhankelijk van het te behandelen oppervlak. Er zijn zeer poreuze stenen, maar ook zeer harde, zoals graniet of ceramische composiet. Ook hier is het belangrijk om het juiste product aan te wenden. Zoals je op de foto kan zien is er een duidelijk verschil tussen de druppels aan de linkerkant t.o.v. de rechterkant waar de coating zit. Bij poreuze oppervlakken zoals in dit voorbeeld, biedt de coating voldoende vuil-en waterafstotendheid om dit snel te kunnen verwijderen, uiteindelijk zal het product wel doorsijpelen. Bij de harde steensoorten of de ceramische composiet blijven vocht en vuil echt boven op het oppervlak liggen.

 

Textiel

 

Ook hier is testen een belangrijk onderdeel naar het vinden van de juiste coating. Textiel coatings hebben wel een beperkte levensduur omdat de reinigingsmiddelen om het textiel te wassen er voor zullen zorgen dat de coatings sneller wordt afgebroken. Toch zijn ook hier tal van praktische toepassingen zoals: je loopschoenen, een canvas zeil, zetels op boten en jachten, een automat, ..., enz.

 

Grafitti

 

Deze coatings zullen binnenkort beschikbaar zijn bij Coated. Een anti-grafitti coating zorgt in de eerste plaats voor een laag tussen het oppervlak en de verf. Zo'n laag heeft twee doelen: de verf zal hel moeilijk hechten en de 'artiest' ontmoedigen, aan de andere kant zal het de aanwezige verfrestanten makkelijk te verwijderen maken. Op de lange termijn is dit zeker de investering waard.

 
 

Er zijn natuurlijk ook nog andere toepassingen mogelijk en er zullen steeds nieuwe bij komen. Dus wij volgen voor u de markt en houden u zeker op de hoogte van nieuwe innovaties op de markt via deze website, onze nieuwsbrief en onze sociale media.

Antibacteriële coating

 

Coated Guard, de antibacteriële coating van COATED is een revolutionair product. Het zorgt ervoor dat oppervlakken een betere bescherming krijgen tegen bacteriën en microben. En die zitten echt wel overal. 
Denkt u maar eens even na hoe veel u dagelijks in contact komt met gemeenschappelijk gebruikte oppervlakken. Touchscreens, kassasystemen, trapleuningen, liftpanelen, toetsenborden, bureaus, tafels, toiletten, deurklinken, ... enz. 

Bescherming

Een antibacteriële coating wordt ook wel een hygiëne coating genoemd. Deze coating is sterk in opkomst en wordt meestal aangebracht op oppervlakken en omgevingen die gemeenschappelijk gebruikt worden. Een hygiënische werkplek met een schone toetsenborden, een schoon beeldscherm, computerkast en telefoon is als vanzelfsprekend erg prettig voor een werknemer of bezoeker.

Een hygiënische werkplek vraagt om aandacht. Dat is zeker zo als meerdere werknemers gebruik maken van deze werkplek. We laten deze werkplekken wel heel regelmatig kuisen, maar eigenlijk verplaatsen we gewoon bacteriën. Want heel dikwijls worden verschillende oppervlakken met eenzelfde doek afgenomen.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één op de acht toetsenborden een gevaar vormt voor de gezondheid. Op 16% van de telefoons wordt zelfs de E-coli bacterie gevonden. Dat is één van de veroorzakers van ernstige voedselvergiftiging. Als er wordt schoongemaakt dan worden ziekteverwekkers alleen verplaatst. Meestal wordt met één schoonmaakdoekje alle apparaten afgenomen. Het gevolg: bacteriën die zich op het ene apparaat bevinden, worden verspreid naar andere apparaten. Het reinigen van uw computer, muis, laptop, tablet, telefoon en toebehoren is dan ook noodzakelijk.

Met onze antibacteriële coating kunnen min 95% van de aanwezige bacteriën en microben gedood worden. Onze coating sterliseert dus niet, het dood actief micro-organismen. Daarom ook dat onze coatings een langer levensduur hebben van zo'n 12 maanden.

Applicatie

Onze antibacteriële coatings worden aangebracht in twee stappen. De eerste stap is een reiniger en primer, de tweede stap van het proces is het plaatsen van de coating zelf, dit kan manueel gebeuren of met airbrush. Na het uithardingsproces van zo'n 6u is de coating klaar voor gebruik.
Eens de coating geplaatst zal deze zorgen voor een veel makkelijker te reinigen oppervlak, maar ook iets krasbestendiger zijn omdat de coating harder is dan de meeste oppervlakken waar men het op toepast.

 

Antibacteriële coatingoppervlakten moeten regelmatig met warm water en een neutraal schoonmaakmiddel worden gereinigd.  Na het reinigen wordt het oppervlak nagespoeld met koud en schoon water om de werking in stand te houden en het attractieve uiterlijk te behouden. Het gebruik van agressieve en schurende reinigingsmiddelen en oplosmiddelen wordt afgeraden om aantasting van het oppervlak te voorkomen.