• Coatingadvies op maat
  • DIY-kits antivirale coating
  • Kwalitatieve fietscoatings

Coatings

Coatings zijn een mooi staaltje van nanotechnologie. Ze zijn in vele gevallen onzichtbaar, maar hebben steeds een functie. Coatings kunnen één of meerdere eigenschappen bezitten die het oppervlak kunnen verbeteren.

Zo kunnen coatings:
Waterafstotend zijn
Vuilafstotend zijn
Een antibacteriële werking hebben 
Of een oppervlak krasbestendiger maken

Een voorbeeld: De binnenzijde van een lift is meestal uit inox vervaardigd. Een nadeel van dit materiaal is dat het zeer gevoelig is voor vingerafdrukken, die bovendien zeer moeilijk te verwijderen zijn. Meestal komen er speciale reinigingsmiddelen voor inox aan te pas. Wanneer nu die lift behandelen met een coating voor inox, dan zal de gevoeligheid voor vingerafdrukken met 50% dalen, de oppervlakken veel sneller te reinigen zijn, met minder en goedkoper product. Dat kan een hotel met vier liften al heel wat tijd en poetsmiddelen besparen op jaarbasis. En de coating, die gaat enkele jaren mee. 

Coatings laten nauwelijk kleurverschil waarnemen, dit vooral omdat de lagen steeds zeer dusn zijn, maar daarom niet minder sterk. Een coatinglaag is meestal maar 1 tot 2 micron dik, maar bijvoorbeeld veel sterker dan geverfde oppervlakken. Daarom ook dat ze dikwijls ingezet worden om de krasbestendigheid te verhogen.  

Coated - The Coating Company

Coated is een bedrijf dat zich toespitst op het plaatsen van coatings op vele verschillende oppervlakken.

Zo plaatsen wij onder andere coatings op:
Fietsen
Zonnepanelen
Inox
Hout
Steen en beton
Glas

Wij volgen steeds de markt nauwgezet op zodat wij u steeds de nieuwste technologieën kunnen aanbieden op het vlak van coatings. Deze industrie is nog in volle expansie en fabrikanten ijveren naar steeds naar nog sterkere, nog gladdere of nog betere coatings.  

Antibacteriële Coatings

Coated is sinds kort ook exclusief verdeler voor België van een revolutionaire antibacteriële coating. Deze is werkelijk uniek in zijn soort. De coating heeft een antibacteriële werking gedurende maar liefst 12 maanden.  Deze coating, in twee lagen aangebracht , zorgt ervoor dat het behandelde oppervlak, gedurende 12 maanden lang bacteriën en microben fysiek zal doden. Er is dus geen leven mogelijk op het behandelde oppervlak, wat maakt dat dit een ideale coating is voor onder andere openbare touchscreens, selfscankassa's , ticket - of fastfoodbestelconsoles. 

Ook in het bedrijfsleven kan deze coating een grote financiële besparing opleveren, namelijk het reduceren van de ziektekosten van personeel. Wil je daar graag meer over weten, lees dan zeker onze rubriek over ziekteverzuim.

Waarden

Coated streeft ernaar om de beste coatings die op dat moment op de markt zijn aan zijn klanten aan te bieden. Tegen een correcte prijs en steeds volgens de voorgestelde offerte.

Wij bieden:

Informatie - advies - vakmanschap - toptechnologie - correcte service

Meer info?

Heb je een vraag? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Wij bekijken of wij u gepast kunnen verder helpen, maar zullen u dat ook eerlijk zeggen wanneer we dat niet kunnen.  
In sommige gevallen zullen we eerst een kleine test uitvoeren op het te behandelen oppervlak voor we de volledige oppervlakte onder handen nemen. Dit is soms nodig omdat er zoveel verschillende materialen en oppervakken zijn en we willen natuurlijk zeker zijn van het gebruik van de juiste coatings.

Het plaatsen van de coatings kan met verschillende technieken gebeuren, deze zijn afhankelijk van de materiaal of de gebruikte coating.