• Coatingadvies op maat
  • DIY-kits antivirale coating
  • Kwalitatieve fietscoatings

"Ik fiets zo graag, maar dat poetsen is er teveel aan..."

Heerlijk toch, die ritjes op de weg of door het bos, ik de wei of in de bergen. Maar die tweewieler poetsen is al heel wat minder leuk. Wat als je die opgave nu eens kon 3 keer sneller kon? Wat als een reinigingsbeurt een fluitje van een cent werd? Wat als je fiets dan ook nog beter beschermd was tegen krassen en er langer als nieuw blijft uitzien?

Fietscoating of coating voor je fiets

 

Wij bieden een aantal fietscoatings aan voor fietsen afhankelijk van uw gebruik of wensen.

Laat u niets wijsmaken, 'de supercoating' die én mega duurzaam én ultra waterafstotend (hydrophobic), is helaas nog niet uitgevonden. Laat u daarom goed adviseren om de juiste coating te nemen.
Ja, ik wil een offerte!

Coatings kunnen geplaatst worden op:

- Mountainbikes (MTB)
- Racefietsen
- Tourfietsen
- E-bike 
- Gewone fietsen
- Leasing fietsen

Eigenschappen

Wat zijn de eigenschappen en voordelen van een goede coating:
- Vuil- en waterafstotend
- Verhoogde krasbestendigheid (matte fietsen)
- Lakken krijgen een mooie glans - matte lakken een prachtige satijn look. 
- Minder gebruik van detergenten (eco) bij het reinigen
- Tijdbesparend bij het wassen
- Herverkoopwaarde


Beste Guy, ik ben super content van mijn coating. Niet alleen vind ik dat de kleur nu "beter" is, vooral het gemak na een ritje in stoffige of modderige tijden is geweldig.
Beetje water en hopla weer proper :-)

Ik ben zeker een gelukkige en tevreden klant die zonder probleem jouw naam en website doorgeeft aan mensen die vragen hebben. Hartelijk bedankt!
J.S. uit Sint-Pieters-Leeuw


Levensduur

De levensduur van een coating is van vele factoren afhankelijk, zo is er het gebruik (u rijdt elke dag of slechts een 10-tal keer per jaar) en het juiste onderhoud kunnen de levensduur van uw coating positief beïnvloeden. 

Onze coatings voor fietsen worden steeds aangebracht op nieuwe fietsen. Na een voorbehandeling worden de fietsen gecoat met een airbrush toestel, daarna volgt uitharding met IR-lampen (curing). Dit zal de duurzaamheid, gladheid en eigenschappen van de coating optimaliseren.
Bijna alle onderdelen van de fiets krijgen een coating laagje, uitzonderingen zijn natuurlijk stuurgrepen, zadel, banden, bepaalde kunststoffen en het versnellingsapparaat. Volg steeds het bijgeleverde advies om lang van deze coatings te genieten. Uw fiets zal u dankbaar zijn.

Gebruikte fiets? Enkel volledig vetvrije en gedemonteerde kaders kunnen bij ons ook van een coating voorzien worden. 

Topkwaliteit

Waar maken wij het verschil? 
De kwaliteit van onze coatings: in een goede coating zit veel siliciumdioxide (ceramisch element). Dat zorgt ervoor dat ze niet snel even aan te brengen zijn. Wij houden rekening met vochtigheidsgraad en temperatuur bij het aanbrengen om een perfect resultaat te garanderen. Bij de curing (of lakdrogen) houden we constant met een lasertemperatuurmeter de juiste temperatuur in de gaten. Enkel zo lever je topproducten af.

 

Bij een aantal kwaliteitsdealers kan je rechtstreeks je fiets laten coaten bij aankoop.
Bekijk hier de reeds aangesloten dealers.

 

Ons motto:

MEER fietsen, MINDER poetsen!