• Coatingadvies op maat
 • DIY-kits antivirale coating
 • Kwalitatieve fietscoatings

Fiestcoatings

Hydrofobe coating

Hydrofobe coating zie je ook in de natuur, het bekendste voorbeeld hiervan is het blad van de waterlelie. Je ziet duidelijk de druppels water bijna bovenop het blad liggen. 
Onze fietscoatings zorgen eigenlijk voor zo'n laagje 'waterafstotend' materiaal bovenop de laklaag van de fiets. Deze coatings zijn op basis van siliciumdioxide, wat eigenlijk neer komt op een ceramisch element. Dit zorgt er onder andere voor dat dit laagje harder wordt dan de verflaag op je fiets en dus beter beschermd is tegen krasjes.

Oppervlakken die behandeld zijn met onze coatings zijn dus sterk waterafstotend, minder gevoelig voor vervuiling en dus eenvoudig te reinigen.

Fietscoatings zijn zeker een afgeleide van wat er in de car detailing en in de luchtvaartindustrie gebruikt word. Wat is dan een hydrofobe fietscoating? Wel je kan het vergelijken met een spijkerbed, waar allemaal kleine puntjes de waterdruppels proberen omhoog te duwen. Daardoor ligt een druppel water dus veel boller op het oppervlak. Hoe hydrofober de fietscoating is hoe hoger de druppel komt te liggen. Maar maak je geen illusies, hoe meer waterafstotend hoe minder sterk of duurzaam een coating is. Fietsencoatings hebben dus of meer duurzaamheid of meer hydrofobe eigenschappen, de twee samen kan niet.  

Siliciumdioxide

Siliciumdioxide is een ceramisch bestanddeel vergelijkbaar met glas, het is zeer hard en bestand tegen veel chemicaliën. Die laag is slechts een paar micron dik zodat ze bijna onzichtbaar is. Toch is dat dunne laagje fietscoating veel sterker dan de verflaag op je fietskader. Het is bijna te vergelijken met een zeer dun laagje glas op je fiets. De voordelen van een fietscoating zijn heel wat beter dan waxen of andere onderhoudsproducten. 

 • Een fietscoating is zeer duurzaam en kan enkele jaren de lak beschermen op voorwaarde dat de fietscoating correct werd aangebracht.
 • Extreem water- en vuilafstotende eigenschappen. VVuil zal zeer minder snel hechten aan je fiets.
 • Wassen en onderhoud van je fiets is veel makkelijker met een fietscoating.
 • Het geeft een mooie glans aan het lakwerk en aan matte lakken een satijn look.

Om uw fiets optimaal te beschermen tegen de invloeden van buitenaf is een speciale lakcoating of fietscoating nodig.
Minder hechting van vuil, water en zand voor een optimale bescherming van uw fiets. Een fietscoating is dan ook een duurzame bescherming.

Een fietscoating of lakcoating van je fiets is dus de ideale bescherming van je twee wieler en zorgt voor jaren lang onderhoudsplezier. Meer fiets en minder poesten! Daar tekend toch iedereen voor.

Wij bieden een aantal coatings aan voor fietsen afhankelijk van uw gebruik of wensen.

Laat u niets wijsmaken, 'de supercoating' die én mega duurzaam én ultra waterafstotend (hydrophobic) is, is helaas nog niet uitgevonden. Laat u daarom goed adviseren om de juiste coating te nemen.

Coatings kunnen geplaatst worden op:
- Mountainbikes (MTB)
- Racefietsen
- Tourfietsen
- E-bike 
- Gewone fietsen
- Leasing fietsen

Wat zijn de eigenschappen en voordelen van een goede coating:
- Vuil- en waterafstotend
- Verhoogde krasbestendigheid
- Lakken krijgen een mooie glans - matte lakken een prachtige satijn look. 
- Minder gebruik van detergenten (eco) bij het reinigen
- Tijdbesparend
- Herverkoopwaarde

 

De levensduur van een coating is van vele factoren afhankelijk, zo is er het gebruik (u rijdt elke dag of slechts een 10-tal keer per jaar) en het juiste onderhoud kunnen de levensduur van uw coating positief beïnvloeden. 

Onze coatings voor fietsen worden steeds aangebracht op nieuwe fietsen. Na een voorbehandeling worden de fietsen gecoat met een airbrush toestel, daarna worden de coatings met IR-lampen verwarmd (curing). Dit zal de duurzaamheid, gladheid en eigenschappen van de coating optimaliseren.
Bijna alle onderdelen van de fiets krijgen een coating laagje, uitzonderingen zijn natuurlijk stuur, zadel, banden en versnellingsapparaat. Volg steeds het bijgeleverde advies om lang van deze coatings te genieten. Uw fiets zal u dankbaar zijn.

 

Waar maken wij het verschil? 
De kwaliteit van onze coatings: in een goede coating zit veel siliciumdioxide (ceramisch element). Dat zorgt ervoor dat ze niet snel even aan te brengen zijn. Wij houden rekening met vochtigheidsgraad en temperatuur bij het aanbrengen om een perfect resultaat te garanderen. Bij de curing (of lakdrogen) houden we constant met een laser de juiste temperatuur bij. Enkel zo lever je topproducten af.

 

Fiets laten coaten
U kunt ook uw fiets laten “coaten” bij Kroone Liefting. Coaten? Ja, dit heeft wellicht wat meer uitleg nodig.

Met de hydrofobe coating van Proteam Bicycle Care, zal vuil zich niet meer hechten aan het frame. Daarmee wordt uw fiets dus water- en vuilafstotend. Het werkt als een soort waxlaag, maar is veel duurzamer en dringt dieper door in de poriën van de lak. Het zorgt er niet alleen voor dat vuil niet kan hechten, maar ook dat je lak langer goed blijft.

Eigenaar van dit merk, Ron Lute, komt uit de auto-industrie. Als fervent fietser bedacht hij dat die mooie coatings dit hij gebruikt in de auto industrie, ook best wel eens geschikt zouden konden zijn voor zijn eigen fietsen. Het bleek enorm te werken en zo ontstond zijn bedrijf, Proteam Bicycle Care.

"Na het laten coaten met Proteam Bicycle Care heb ik nog nooit zo makkelijk mijn strandracer onderhouden, zand en zout blijft niet meer zitten en spoel ik heel gemakkelijk af!" - Chris Kool uit Egmond-Binnen

Hydrofobe coating
Hydrofobe coating komt ook in de natuur voor. Bladeren van bomen en planten stoten water af waardoor druppels er vanaf stromen. Dit noemen we het afparelend-effect.

Deze eigenschap bootsen we na met de Proteam Hydro Coating op basis van siliciumdioxide. Oppervlakken die behandeld zijn met deze coating zijn dus sterk waterafstotend, minder gevoelig voor vervuiling en dus eenvoudig schoon te houden.

Door bepaalde functionele groepen in te bouwen in de siliciumdioxide is het mogelijk deze stof chemisch te laten binden met bepaalde specifieke oppervlakken. Onze coating is de eerste en enige die specifiek voor fietsen is ontwikkeld.

Wil jij graag uw fiets in z'n nieuwstaat behouden? En uw fiets beschermen tegen vuil?
Probikewash helpt u verder. Dan is onze coating het ideale product! De hydrofobe coating zal er voor zorgen dat uw fiets water- en vuilafstotende eigenschappen heeft. Zo  hoef je geen uren meer te spenderen aan het poetsen van uw fiets. Alsook zal uw fiets lakbeschermend zijn tegen lichte krasjes. Uw fiets zal jaren in nieuwstaat blijven! Wij, probikewash, brengen de coating aan met de airbrush zodat alle hoekjes en kantjes beschermd zijn tegen water en vuil. Vooraleer we een coating kunnen aanbrengen moet de fiets grondig gewassen worden. Daarom raden we een premium bikewash aan, om zo het beste resultaat te bereiken.

 

CeramicPro bike coatings of keramische fietscoatings.

 

Fiets coating


Na elke rit wordt de fiets helemaal schoongemaakt , eerst goed gewassen met water en ph neutrale autoshampoo en hierna een bikepolish of bikewax . 
Ik was al gauw een paar uur extra kwijt na het fietsen , op de zondagochtend .
Mijn Mountainbike is een mat wit/zwarte Zannata
Ondanks dat ik altijd een polish of wax aanbracht had ik toch moeite het mat witte gedeelte van mij fiets te ontdoen van moddervlekken .
Tot dat ik in contact kwam met Ron van Proteam .
Hij had een product op de markt gebracht speciaal voor het beschermen van je fietslak .
PROTEAM BICYCLE CARE HYDRO COATING .
Ron heeft hier in 2018 de Bikemotion Award mee gewonnen .
Nadat ik mijn eigen fiets had behandeld met deze fiets coating was ik gelijk enthousiast over het resultaat na een bosrit de fiets afspoelen en eventueel met sopje en niet meer met een polish of wax aan de gang wat heel wat tijd scheelt .

Proteam Bicycle Care Hydro Coating is op basis van Siliciumdioxide = Hydrofoob 
Dit houdt in dat de coating zeer water en vuil afstotend is .
Siliciumdioxide is een belangrijk bestandsdeel van glas  het is zeer hard , vrijwel onoplosbaar , en bestand tegen vele chemicaliën .

Proteam Hydro coating is een heel ander soort product dan een polish of een wax , de fiets coating hecht zicht dieper in de porieën van de lak 
en gaat een reactie aan met de ondergrond hierdoor vormt het een harde beschermlaag die veel duurzamer is .

De voordelen van deze Hydrofobische fiets coating:

 • Extreem water- en vuilafstotende hydrofobische  eigenschappen. Vuil zal zich niet meer hechten.
 • Wassen en algemeen onderhoud wordt veel makkelijker.
 • Eenmaal correct aangebracht zal de coating voor jaren de lak en andere delen op de fiets beschermen.
 • Lak behoud veel langer de glans.
 • Matte lakken blijven veel langer een volle luxe uitstraling geven.
 • Zeer duurzame oplossing , niet meer na elke wasbeurt een polish of wax aanbrengen.

Het maakt niet uit of het nu een Racefiets , Mountainbike ,  Stadsfiets of E-bike is , bescherm u fiets tegen de verschillende elementen