• Coatingadvies op maat
  • DIY-kits antivirale coating
  • Kwalitatieve fietscoatings

Coating toepassingen

Er zijn heel wat toepassingen beschikbaar voor coatings, maar het ene materiaal is het andere niet. Daarom ook dat wij uitvoerig testen voor we coatings plaatsen. Soms doen we ook een test op een niet zichtbaar gedeelte, of we vragen stalen van het materiaal zodat we vergelijkende testen kunnen uitvoeren met verschillende coatings. Zo alleen kunnen wij voor het beste resultaat gaan en streven naar 100% tevreden klanten.


Hout

 

Het coaten van hout bestaat natuurlijk al lang. Er zijn meer dan voldoende alternatieven op de markt, zoals beits, vernis en oliën. Waarom zou je dan toch opteren voor een coating? Wel de meeste hout coatings zijn zo goed als onzichtbaar, eens aangebracht bieden ze een goede weerbaarheid aan vloeistoffen en vuil. Belangrijk is wel dat hout enkel een coating kan krijgen wanneer het volledig onbehandeld is.

Glas

 

Ook voor glas bestaan er coatings, deze bieden vooral gebruiksgemak aan bij het reinigen. De coating zal er voor zorgen dat er veel minder aanslag mogelijk is van zeep- en kalkresten en is daarom zeer geschikt voor badkamers van hotels. Hiermee kan er veel tijd gewonnen worden in het reinigingsproces en ook het gebruik van detergenten zal sterk dalen. Na 24u op kamertemperatuur zijn de meeste coatings volledig uitgehard en klaar voor gebruik.

Steen

 

Er zijn verschillende coatings beschikbaar afhankelijk van het te behandelen oppervlak. Er zijn zeer poreuze stenen, maar ook zeer harde, zoals graniet of ceramische composiet. Ook hier is het belangrijk om het juiste product aan te wenden. Zoals je op de foto kan zien is er een duidelijk verschil tussen de druppels aan de linkerkant t.o.v. de rechterkant waar de coating zit. Bij poreuze oppervlakken zoals in dit voorbeeld, biedt de coating voldoende vuil-en waterafstotendheid om dit snel te kunnen verwijderen, uiteindelijk zal het product wel doorsijpelen. Bij de harde steensoorten of de ceramische composiet blijven vocht en vuil echt boven op het oppervlak liggen.

Textiel

 

Ook hier is testen een belangrijk onderdeel naar het vinden van de juiste coating. Textiel coatings hebben wel een beperkte levensduur omdat de reinigingsmiddelen om het textiel te wassen er voor zullen zorgen dat de coatings sneller wordt afgebroken. Toch zijn ook hier tal van praktische toepassingen zoals: je loopschoenen, een canvas zeil, zetels op boten en jachten, een automat, ..., enz.

Grafitti

 

Deze coatings zullen binnenkort beschikbaar zijn bij Coated. Een anti-grafitti coating zorgt in de eerste plaats voor een laag tussen het oppervlak en de verf. Zo'n laag heeft twee doelen: de verf zal hel moeilijk hechten en de 'artiest' ontmoedigen, aan de andere kant zal het de aanwezige verfrestanten makkelijk te verwijderen maken. Op de lange termijn is dit zeker de investering waard.


Er zijn natuurlijk ook nog andere toepassingen mogelijk en er zullen steeds nieuwe bij komen. Dus wij volgen voor u de markt en houden u zeker op de hoogte van nieuwe innovaties via deze website, onze nieuwsbrief en onze sociale media.