• Coatingadvies op maat
  • DIY-kits antivirale coating
  • Kwalitatieve fietscoatings

Coating voor inox en metalen (RVS)

 

Er zijn heel wat oppervlakken in onze omgeving uitgevoerd in inox of roestvrij staal of metalen.
Liftpanelen, leuningen, deurknoppen, balustrades, ..., enz.

Groot nadeel aan deze metalen oppervlakken is dat deze zeer gevoelig zijn aan vingerafdrukken en nog moeilijker om deze weer te verwijderen.
Dat kost heel wat aan werkuren en detergenten om dit schoon te maken. 
Maar het kan veel makkelijker en milieuvriendelijker.

Een coating ECO friendly?

Een coating voor inox of metalen (RVS) zorgt voor een dunne film die het metaal niet alleen beschermd, maar er ook voor kan zorgen dat vingerafdrukken geen rechtstreeks contact meer kunnen maken met het metaal. Dat zorgt er dan ook voor dat deze oppervlakken nu veel makkelijker te reinigen worden, met een efficiënter gebruik van tijd en minder reinigingsproducten.

Twee mogelijkheden:

U kan kiezen voor een hydrofobe coating of voor een oleofobe coating.

De hydrofobe coating zal zeer vuil- en waterafstotend zijn. Deze coating is tevens een zeer sterke coating die de krasbestendigheid van het oppervlak verhoogt. Deze coating is ideaal voor het plaatsen van veel gebruikte oppervlakken. De vingerafdrukken zullen lichtjes verminderen, maar het oppervlak zal vooral heel makkelijk en vlot te reinigen zijn. Het gebruik van speciale reinigingsproducten is niet meer nodig. 
Deze toepassing is bijvoorbeeld zeer handig in liften van kantoren of hotels.

De oleofobe coating is een vet- en olieafstotende coating. Hier zullen aanzienlijk minder vingerafdrukken zichtbaar zijn. Deze coating is iets dikker en men zal dit wel correct moeten onderhouden met de juiste producten. Dit is een coating voor oppervlakken waar sporadisch vingerafdrukken op komen. De coating zal deze dus zeer goed tegenhouden, waardoor het oppervlak langer net blijft.