• Coatingadvies op maat
  • DIY-kits antivirale coating
  • Kwalitatieve fietscoatings

Over ons

Welkom bij Coated, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van innovatieve coatings voor verschillende toepassingen en materialen. Ik heb een hele lange carrière gehad bij Defensie en letterlijk en figuurlijk de wereld rond gevlogen. Maar op een gegeven moment zoek je het toch wat dichter bij huis. Ik kwam voor het eerst in contact met coatings bij een cardetailer uit Mechelen.
Mijn interesse naar de producten was groot, alsook het geloof dat ze in vele gevallen het leven makkelijker maken. Op een gegeven moment bereik je een leeftijd waar je, of: een motor koopt (met bijhorende lederen jas) of ineens de wereld wilt zien en alles achterlaat om 6 maand met een rugzak rond te trekken. Ik koos voor de iets minder voor de hand liggende optie, namelijk een bedrijf opstarten. Op zich heb je daar niet erg veel voor nodig, de durf om die eerste stap te zetten, een goede coach (mijn partner en top fotografe Hilde Collier), topproducten met een bijhorende leverancier die je écht alles kan vertellen over coatings (thanks Dennis). Omdat coatings knappe staaltjes van chemie zijn, is het de kunst om de juiste coating te vinden voor de juiste toepassing en/of materiaal. Dat is geen evidentie, vandaar ook dat wij blijven op zoek gaan naar de meest innovatieve producten en die dan eerst uitvoerig testen en onderzoeken. 

Het belangrijkste aspect van een coating is dat het er in de meeste gevallen altijd een praktisch voordeel gecreëerd wordt. Makkelijk te reinigen, versterken, waterafstotend, antibacterieel, antiviraal ... , enz.
Applicatie van coatings is een kunst op zich. Er zijn heel wat DIY producten (do-it-yourself) op de markt, maar het is helaas niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn heel wat coatings die zich anders gaan gedragen afhankelijk van omgevingstemperatuur of luchtvochtigheid. Zo is de kans dus groot dat het gewenste resultaat maar gedeeltelijk of zelfs niet bereikt wordt. En dan is er nog het onderhoud van de coating, ook hier is enige voorzichtigheid geboden. Een coating is in vele gevallen slechts een paar micron dik. Als je weet dat een micron = 0,001mm, dan is het juiste onderhoud van je coating net zo belangrijk. Wat niet wegneemt dat coatings erg sterk kunnen zijn, zelfs met een zeer beperkte laagdikte. Daarom ook dat wij u steeds van het juiste advies voorzien en ook mogelijke onderhoudsproducten adviseren. 


Waarden

Eén van de eerste zaken om vast te leggen wanneer je een bedrijf start zijn je doelen en je waarden. Qua waarden zit het wel goed, jarenlang bij Defensie brachten me stiptheid, correctheid en respect bij. Ik wil dan ook een klant in de eerste plaats advies geven en kijken of we hem op een juiste manier kunnen verder helpen. Daarna pas zullen we een offerte maken. Doelen hebben we natuurlijk ook voor ogen. Ik wil het nut van coatings dichter bij de gebruiker brengen, omdat dit toch nog steeds voor velen een ongekende materie is. Als we even mogen dromen dan hoop ik toch dat we een referentie kunnen worden  voor coatings op de Belgische markt. En als het even kan binnen dit en 5 jaar. 

Met de komst van de innovatieve antivirale / antibacteriële coating lijken die dromen toch een pak dichterbij. Deze coating is echt uniek en kent voorlopig nog geen concurrentie. Met een monopolie om het product exclusief te verdelen in België doen we natuurlijk ook een goede stap voorwaarts. Vandaar onze strijdkreet: Let coatings make your life easier!


Op deze site kan je alvast heel wat toepassingen vinden, waarin coatings de hoofdrol spelen. Heeft u een vraag, neem dan zeker contact met ons op, we helpen u graag verder en zoeken naar een gepaste oplossing.

 

 

        Guy Verley