• Coatingadvies op maat
  • DIY-kits antivirale coating
  • Kwalitatieve fietscoatings

Ziekteverzuim

Ziekteverzuim op het werk

Ziekteverzuim op de werkvloer kost de werkgever jaarlijks duizenden euro's. Maar wat doe je eraan? 

Eerst enkele cijfers:

Een bedrijf met 100 werknemers, met elk een gemiddeld inkomen van 2500€ bruto, zal bij een gemiddelde van 7 ziektedagen per werknemer, het bedrijf jaarlijks zo'n 560000 euro kosten. Dit is een combinatie van directe (loon) en indirecte kosten (productieverlies, achterstand, interim, ...). Bij nog meer werknemers en hogere bruto maandlonen loopt dit bedrag op tot in de miljoenen. Bedrijven en zeker de HR afdelingen zoeken naar oplossingen om dit ziekteverzuim zo laag mogelijk te houden. 
Je kan dit zelf heel makkelijk even testen met de data van je eigen werknemers via de verzuimcalculator van Mensura

 

Antibacteriële coating

De oplossing voor dit ziekteverzuim? Overdrachtplaatsen aanpakken!

Bij COATED komen we in uw bedrijf op bezoek en maken eerst een audit van de werkomgeving. We maken een inventaris op van de overdrachtsplaatsen, scannen de gebruikers en bekijken de werkvloer. In een duidelijk audit rapport leest u onze voorstellen om tot een verlaging van deze jaarlijkse kosten te leiden.

Daarna worden de meest cruciale oppervlakken voorzien van een antibacteriële coating. Die zal er 12 maanden lang voor zorgen dat er geen leven van bacteriën of microben mogelijk is op deze oppervlakken en dus ook geen overdracht tussen collega's. Er zijn namelijk drie grote categorieën van ziekteverzuim (minder dan een maand): zij die niet ziek zijn en gewoon een extra weekje thuis willen zijn, echte zieken die naar de dokter gaan en een weekje rusten om dan weer aan de slag te gaan. En dan zijn er de "Die hard's" die ziek blijven verder werken. Voor die laatste twee categorieën kunnen wij een positief effect teweeg brengen. Want je geeft meestal ziekten door één dag voor de eerste symptomen, tot gemiddeld zo'n vijf dagen erna. 
Wanneer we de overdracht bij deze twee categorieën gaan inperken verkleind de kans dat de zieken, zieken bijmaken. 

Winst voor het bedrijf

Als we even het voorbeeld van hierboven weer gebruiken, dan kan dat zelfde bedrijf al zo'n 40.000€ uitsparen als we het gemiddelde aantal ziektedagen op jaarbasis van 7 naar 6,5 doen zakken.

Dit kan een bedrijf al snel 5 tot 15% reductie opleveren van hun jaarlijkse ziektekosten.
Voor grotere bedrijven met hogere lonen loopt dit al snel op tot wel enkele honderdduizenden euro's. Door deze investering verlaag je dus niet alleen je kosten, je verhoogt er tevens het gevoel van well-being mee op de werkvloer.


Vraag hier meer info over onze audit!